Projekt KEKSE

Dlaczego?

Projekt KEKSE powstawał przez wiele miesięcy. Wszystko zaczęło się od KEKSÍKÓW – te zrodziły się z osobistych problemów zdrowotnych, które doprowadziły aż do czterech ograniczeń żywieniowych.

Konkretne: nietolerancja laktozy i białka mleka, nietolerancja glutenu, problemy z cukrem oraz silna nietolerancja histaminy.

Po wielu tygodniach desperacji – co w ogóle jeść – i jeszcze dłuższych rozważaniach, po jaki „smakołyk” sięgnąć, zaczął się kształtować cały projekt KEKSE.


Dla kogo?

DLA WSZYSTKICH.

Wafelki KEKSE, owsianki KEKSE i płatki śniadaniowe KEKSE są naprawdę dla każdego. Zarówno dla osób z coraz częściej występującymi nietolerancjami pokarmowymi (nietolerancją laktozy lub białka mleka, nietolerancją glutenu lub celiakią, nietolerancją histaminy, jajek, soi, cukrzycą czy innymi nietolerancjami – także w połączeniu), jak i dla wszystkich zdrowych, którzy po prostu chcą sięgnąć po tego typu produkty w ich bardziej racjonalnej wersji. Wszystkie smaki są idealne dla łasuchów w każdym wieku.

Cel

Cel jest wspólny – wspólnym wysiłkiem chcemy dostarczyć szerokiej grupie ludzi produkty, które będą korzystne dla zdrowia, a jednocześnie zaspokoją apetyt na coś pysznego. To kwestia naszego podejścia i odpowiedzialności – wobec siebie i wobec innych.


Zdrowie

Zdrowie mamy tylko jedno – i musimy o nie dbać. Szczególnie dziś, w czasach szybkiego tempa życia, warto – obok aktywności fizycznej – zwracać uwagę na to, co jemy i co kupujemy. Słodycze i inne nasze produkty są niemal nieodłączną częścią codziennej diety każdego z nas – lub każdej rodziny.
Dlatego chodzi o zdrowie, które wykracza poza nas samych.


Składniki

Projekt KEKSE, a w szczególności wafelki, owsianki i płatki śniadaniowe, są produkowane z podstawowych składników, bez dodatku aromatów, konserwantów i barwników.
Są to więc produkty łatwe do spożycia, a także łatwiej strawne.

W wafelkach nie ma GLUTENU, MLEKA ani LAKTOZY, JAJEK, DROŻDŻY ani SOI, a zawartość cukru jest naprawdę niska – w każdym wafelku jest mniej niż 7 g MIODU.

Owsianki KEKSE wyróżniają się następującymi cechami:

A KEKSE Cereálie tymi:

RĘCZNIE ROBIONE

Produkty KEKSE są dziełem dwóch rąk.
Pełne świetnych składników, uczciwej pracy, miłości i radości.
Jesteśmy pewni jakości, uczciwego składu i surowców w naszych produktach.
 

Wyjątkowość

KEKSE nie mają sobie równych i są pierwszymi produktami tego rodzaju. Produkty KEKSE są naprawdę unikalne. Na rynku jesteśmy praktycznie unikatowi pod względem składu produktów.

Są BEZ glutenu, laktozy lub mleka, soi, jajek, oleju palmowego, drożdży, konserwantów oraz innych chemikaliów.

Połączenie tych zalet jest naprawdę wyjątkowe wśród tego, co możesz znaleźć lub kupić na obecnym rynku.